Frank Gehry - Facebook Headquarter 1

This Is How Architect Frank Gehry Planned The Facebook Headquarter

It is now five years since Frank Gehry and Mark Zuckerberg planned the new Facebook headquarters. But one question remains unanswered: What does the construction of the Star Architect's “West Campus” mean for the US company based in Menlo Park, California?

Frank Gehry is known for his extravagant buildings such as the Guggenheim Museum in Bilbao, the Walt Disney Concert Hall in Los Angeles or the Fondation Louis Vuitton pour la Création in Paris, and the Facebook Headquarters surprises with its more than discreet design language. But the design is surprising in many ways. With its discreet design, Gehry was inspired by the image of both Facebook and Mark Zuckerberg, who always appeared in public with jeans and hoodie.

Frank Gehry relies on functionality instead of form

In addition, it was of particular importance to Frank Gehry that the focus of the extension is on function, which ultimately determines the form. The "West-Campus" does not merge with the 40,000 square meter area, planted with around 400 trees, but symbolizes exactly the values that Facebook stands for: being one with nature, not being a burden on the environment and representing the new generation of entrepreneurs - architecture provides an answer to all these aspects.

But what do you think about the designs of Frank Gehry? Could the star architect convince you with the atypical building of the Facebook Headquarters? We look forward to your comment.